De Colo: ”Kaybettiğinizde bahaneler arar, rakibimiz hak etti demezsiniz…” | #SDNA

Avrupa’da geride kalan basketbol sezonunun tartışmaya kapalı bir biçimde en başarılı oyuncusu olan Nando De Colo, Yunan SDNA.gr internet sitesinden George Zakkas’a oldukça kapsamlı bir röportaj verdi.

CSKA Moskova ile harika sonuçlanan 2015/16 sezonu, Milos Teodosic, San Antonio Spurs ve Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcısı Zeljko Obradovic’e değin birçok konuda ilgi çekici açıklamalar yapan Nando De Colo’nun röportajından kesitleri haber metninin devamında bulabilirsiniz.

*

”Bu sezonki CSKA hakkında henüz konuşamayız. Milos ve ben takıma yeni katıldık ve sadece iki hazırlık maçı oynadık. Rusya Milli Takımı’nda olan arkadaşlarımızın katılımını bekliyoruz ki onlardan biri sakatlandı. Şu an birlikte çalışıp, oyunumuzu, tıpkı geçen sezon yaptığımız gibi, geliştirmek istiyorum. Planımız sezon başlangıcında hazır olmak.

Koç Itoudis ile her şey harika gidiyor, birbirimizi anlıyoruz ve bu bir takım için çok önemli. Koç ve takım arkadaşların ile bu pozitif ilişkiyi sürdürebilmek harika. Geçen sezon CSKA Moskova için ‘şimdi ya da asla’ durumu yoktu. Taraftarlar bunun hakkında her yıl konuşuyor. Bizim temel hedefimiz yeniden Final Four oynayabilmek.

Maçtan maça daha iyi olmak, takımımızın gelişimine yardım etmek istiyoruz. Milos oldukça kaliteli bir oyun kurucu, imkansız diye düşündüğünüz inanılmaz şutları sayıya çevirebiliyor. O, harika bir oyun kurucu ve birlikte iyi oynuyoruz çünkü takımımızın tamamı çok güçlü. Burada birbirine saygı duyan, hedefe ulaşmak için her an yardımcı olmaya hazır oyuncular var.

Obradovic hakkında… Kaybettiğinizde daima bahaneler bulmaya çalışır, asla ‘Tamam, kaybettik, rakibimiz bunu hak etti.’ demezsiniz. Kaybettikten sonra bunu sadece Popovich’in yaptığını gördüm, ‘Diğer takım daha iyiydi, neden kaybettiğimizi bulmalıyız’ bunu gerçekten söyledi.

Biz bir kupa kazandık, Obradovic’in halihazırda birçok kupası var. En önemli şey maçı kazanmaktır. Final maçının ilk yarısında harika oynamıştık. Daha sonra Fenerbahçe, maça dönmeye çalıştı ve bunu iyi de yönetti. Muhteşem bir ikinci yarı oynadılar, bu basketbol; bir takım kazanır, diğeri kaybeder. Tüm sezon boyunca çok sıkı çalıştık ve bence kazanmayı hak etmiştik.

San Antonio’da gelişimime önem veren harika bir teknik ekip ile çalıştım. Fazla oynayamasam da çok şey öğrendim. Öğrendiklerimle ilgili en önemlisi ise şans size geldiğinizde sorumluluk almaktan çekinmemeniz gerektiği. Bundan sonra, eğer kaliteli bir oyuncu iseniz harika bir oyuncuya dönüşebilirsiniz. Son iki yılım kariyerimdeki en iyi dönemimdi, NBA’de geleceği asla tahmin edemezsiniz.”


Kaynak | George Zakkas/SDNA.gr

1 Yorum

  1. Hakem rezilliği ile kazandıkları o maçtan sonra böyle konuşabilmesi tam bir sefillik örneği olmuş. Teodosic olmadığı zaman nasıl bir hiç olduğunu Fransa Milli Takımı’nda gördük…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler