TOFAŞ, geriden geldiği maçta Galatasaray Odeabank’ı mağlup etti!

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını İtalya Bormio’da yapan iki BSL ekibi Galatasaray Odeabank ile TOFAŞ, bugün hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Üçüncü hazırlık maçına çıkan TOFAŞ, çekişmeli geçen karşılaşmada Galatasaray’ı geriden gelerek 76 – 72 mağlup etti.

Pentagono Spor Salonu’nda oynanan maçta karşılaşmanın ilk basketi Galatasaray Odeabank’tan gelirken, ilk beş dakikayı da sarı kırmızılılar 11 – 8 önde geçti. Araya fazla farkın atılmamasını isteyen TOFAŞ, Kadir ve Ronald Roberts ile sayılar buldu. İlk çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, ilk periyodu Galatasaray Odeabank, 28 – 16 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf TOFAŞ olsa da ilk bölüm karşılıklı sayılarla geçildi ve maçın ilk on beşinci dakikası Galatasaray’ın 36 – 25 üstünlüğüyle tamamlandı. Kalan bölümde de oyundaki denge devam ederken, TOFAŞ soyunma odasına 43 – 33 geride girdi. Kırmızı beyazlılarda ilk yarı sonunda Micic 8 sayı, Kadir Bayram 6 sayı, Ronald Roberts ve Ümit Sonkol 4’er sayıyla oynadı.

İkinci çeyreğin ardından ilk yarıya da iyi başlayan taraf TOFAŞ oldu. Ümit’in bulduğu sayılarla yirmi üçüncü dakikada skoru 41 – 45’e getiren Bursa ekibi rahat bir nefes aldı. Galatasaray Odeabank, Kristic ile skoru korumaya çalışsa da yirmi yedinci dakikada farkı iki sayıya indiren TOFAŞ, çeyreğin sonuna kadar farkı korudu ve final periyoduna 56 – 54 geride girdi.

Dördüncü çeyrek TOFAŞ’ın basketiyle başlarken, uzun bir aradan sonra skora yeniden denge geldi. (56 – 56) Galatasaray, Russ Smith ile yeniden öne geçerken, otuz beşinci dakikayı da İstanbul temsilcisi 67 – 63 önde geçti. TOFAŞ, Ivanov ve Micic‘le oyuna yeniden ortak olmaya çalışırken bitime az bir süre kala 71 – 70 öne geçti. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren TOFAŞ, Hamilton‘la faul çizgisinde hata yapmayınca sahadan 76 – 72 galibiyetle ayrıldı ve Bormio’da ki ilk galibiyetini almış oldu.

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 28 – 16
  2. çeyrek: 43 – 33
  3. çeyrek: 56 – 54
  4. çeyrek: 76 – 72
TOFAŞ Spor Kulübü
TOFAŞ Spor Kulübü

2 YORUMLAR

    • @Hasan Gencer

      Son dönemde ısrarla her Galatasaray haberi altına yaptığın yorumları dikkatle takip ediyorum, nasıl bir kuyruk acın var bilmiyorum ama aklı selim hemen her Galatasaray taraftarı, gösterilen F4 hedefinin taraftara ara gaz verip kombine satışlarını arttırmak ve bir şekilde taraftarı daha çok olayın içine sokmak için balon niyetine ortaya atıldığını idrak edebiliyor, bunu senin uyarmalarınla algıladığımızı umarım düşünmüyorsundur. Yine de aldığımız Eurocup kupasının bünyelerde bu kadar hazımsızlık yaratmış olması gerçekten üzücü, eczanelerde hazımsızlıkla ilgili birçok ilaç bulabileceğini önemle belirtmek isterim. Senin gibi zihniyetlere inat kendi adıma Fenerbahçe’yi Euroleague finalinde şampiyon olması için destekledim ve malum sondan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ama siz yine kendi çizginizden ödün vermemek konusunda ısrarcısınız, bu da bizim farkımız olsun, sevgi ve saygılarımla…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler