İtalyanlar, Sırpları son çeyrekte geçti! | Çeyrek finalde rakip İtalya! #FIBAU20Europe

U20 Avrupa Şampiyonası’nda son 16 turu heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Ümitlerimizin rakibi de az önce itibariyle belli oldu. Çeyrek finaldeki rakibimiz İtalya.
İkinci turun en keyifli mücadelelerinden biri de İtalya ile Sırbistan arasında oynandı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Sırbistan oldu diyebiliriz. Rakibine oranla hücumda daha iyi işler yapan Sırplar, içeriden Vasilije Vucetic‘i etkili kullandı. İtalya takımında ise Diego Flaccadori ve Federico Mussini tam anlamıyla ritim bulamadı ancak devreye Daniel Donzelli girdi. Son iki sezondur sakatlıklardan çok çeken Daniel Donzelli, bu karşılaşmada, özellikle de ilk yarıda çok iyi işler yaptı. Ancak çeyreği önde bitiren taraf 17-14‘lük skor ile Sırbistan oldu. İkinci çeyrekte de etkili olan taraf Sırbistan’dı. Yine İtalya’ya oranla daha iyi organize olan Sırbistan, farkı çift hanelere kadar çıkaramasa da İtalyanların önemli skorerlerini iyi savundu ve soyunma odasına 43-36 önde gitti.

nivGrWnurUKXT5Yv3NWcRQ
İkinci yarıya da Sırplar çok daha iyi başladı. İtalya’da Mussini bu periyotta da devreye giremedi. Ayrıca Diego Flaccadori de o bildiğimiz general kılığında değildi. Sırplar ise takımın en yürekli oyuncularından olan Ilija Dokovic ile sayılar buldu. Ayrıca Stefan Lazarevic ve Vasilije Vucetic ile de etkili oldular, farkı da son periyoda girilirken çift hanelere kadar çıkardılar. Son periyotta ise işler tamamen tersine döndü. Bir yerde Flaccadori ve Mussini döner diyordum. Dakikalar geçtikçe ümidim azalıyordu ama hep bekledim. Beklediğim de oldu. Önce 1998 doğumlu Davide Moretti başlattı, daha sonrasında Federico Mussini devam etti, maçın en kritik anlarında da dışarıdan son sözleri Diego Flaccadori söyledi. Stefan Peno‘nun da takımını doğru düzgün yönetememesiyle birlikte İtalya, sahadan 70-65 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Ümit Millilerimizin de çeyrek finaldeki rakibi oldular. Çeyrek final mücadelesi Cuma günü oynanacak ve karşılaşma saat 14:00’da başlayacak.

İSTATİSTİKLER |

 

Sırbistan | FIBA
Sırbistan | FIBA
İtalya | FIBA
İtalya | FIBA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler