Ümit Milliler Fransa karşısında çok farklı!

21.Turgut Atakol turnuvasının dördüncü gününde Ümit Milli takımımız bir galibiyeti ve bir mağlubiyeti bulunan Fransa karşısına çıktı.

Millilerimiz maça Kadir Bayram, Oğulcan Baykan, Tolga Geçim, Ege Arar ve Ömer Faruk Yurtseven beşi ile başladı. Maça Ömer Faruk Yurtseven’in çember altında bulduğu basketlerle başlarken rakip Fransa’da aynı şekilde boyalı alandan bulduğu sayılarla karşılık verdi. Fransa’nın hızlı hücumlarda ve yarı sahada çembere yaptığı atakları savunmakta zorluk yaşayan Millilerimiz arka arkaya sayılar yiyince maçın ilk molası koç Ömer Uğurata’dan geldi. Fransa forvetleri Ellie-Franck Okobo ve Lucas Dussoulier’den gelen önemli katkının yanına çember altında Amine Noua’dan gelen sayılarıda ekleyen rakibimize karşılık vermekte zorlanınca ilk çeyreği 17-24 geride kapadık.

www.tbf.org.tr
www.tbf.org.tr

İkinci çeyrek Fransa’nın Pierre Brun’dan bulduğu üç sayılık basketle başlarken Türkiye, yaklaşık 3:30 dakika boyunca skor bulamayınca molamız geldi. Mola dönüşünde Fransa’ya uyguladığımız tam saha baskıya ek olarak yarı sahada daha fazla sıkıştırmalarla rakibimizin skor üretme kanallarını tıkadıktan sonra Tolga Geçim kontrolündeki akıcı ve hareketli hücumlarımızda Metehan Akyel ve Ege Arar’ın bitiriciliklerini kullanarak skora dengeyi getirdik. İlk periyodun sonu ve ikinci periyodun başındaki tutukluğumuza karşın çeyreğin ortasından itibaren olumlu reaksiyon vererek ilk yarıyı 32-30 önde tamamlamayı başardık.

İkinci yarıya yarı sahada daha hareketli hücum ederek başlayan Ümit Milli takımımız Egemen Güven, Metehan Akyel ikilisinin çember altındaki bitiriciliklerini de iyi kullanarak oyundaki kontrolü sağladı ve Fransa’yı molaya götürdük. Özellikle Yiğit Arslan’ın savunmadaki etkinliği ile Fransız kısaların skora verdikleri katkıyı da minimum seviyeye indirdiğimiz bölümde Kadir Bayram’ın sayılarıyla farkı çift haneli sayılara çekmeyi başardık. Çeyrek sonunda hareketlenen Fransa farkı indirme çabasındayken Gauthier Denis’den gelen üçlükle soluklanırken Millilerimiz bu sayılara karşılığı Ömer Faruk – Ege Arar ikilisinin işbirliğinde gelen basketfaul ile verdi ve üçüncü çeyrek 54-41 Türkiye üstünlüğü ile sonuçlandı.

Final periyoduna kısa oyuncularımız arasındaki iş birliğini arttırarak başlayan Milli takımımız önce Yiğit’ten gelen üç sayılık basket ve arkasından Oğulcan Baykan’ın bitirdiği hızlı hücum organizasyonuna ek Tolga Geçim’den gelen basketfaul ile farkı yirmili sayılara çekmeyi başardık. Zaman zaman Fransa’nın farkı azaltma çabalarına karşılık veremesek de oyun disiplininden kopmadan maçı tamamlamayı başaran Ümit Milli takımımız karşılaşmadan 77-57 galip ayrılmayı başardı.

Adsız
TBF Live Score

5 YORUMLAR

    • Berk yanılmıyorsam ilk kez bugün çıktı sahaya onda da kenardan geldi. Turnuva başlarken inşallah o da hazır olacak ve katkı alamadığımız hiçbir nokta kalmayacak

  1. Berk ilk kez çıktı sahaya evet. Çembere güzel gidiyor ve iyi bitiriyor. Kendi yaş grupları için oldukça iyi bi penetreci. Asist yeteneği de iyi. Şut da çalışıyor, gelişme kaydediyor. Savunması üst düzeye yakın diyebiliriz. Biraz daha öz güven kazanır ve gelişmeye devam ederse A Milli Takımın oyun kurucu sorununu bile çözer. Kartal, Kenan ve Berk üçlüsünden en potansiyelli ve elit olmaya yakın olanı kesinlikle Berk.

    Bu ümit milli takım yıldızlardan beri bir arada oynuyor ve hep kürsüde yer aldı. Cedi, Furkan, Emircan, Metecan takviyesi ile bu kadroyu seneye A milli takım olarak sahaya sürmeliyiz. Varsın bikaç turnuva başarı gelmesin ama bu nesli kazanalım.

  2. Bu kadronun önümüzdeki yıl nasıl bir sezon geçireceklerini bilmiyoruz ancak bu takımı kaybetmeden A milli takımı da bu kadro üzerine kurmak gerek. Önümüzdeki 15 yıl hizmet edebilecek bir kadro.
    Gelecek sezon için A milli takımı kurarken yukardaki kadroya; Sinan, Ali Muhammed, Ersan, Semih & genç yeteneklerden Cedi, Kartal, Kenan,Metecen, Emircan ve Furkan dahil edilerek güzel bir kadro oluşturulabilir. Eminim ki çok kısa sürede çok kaliteli bir takım ortaya çıkacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler