Galatasaray Odeabank, Austin Daye ile anlaştı!

Geçtiğimiz sezon Eurocup’ı kazanıp Euroleague’e katılmaya hak kazanan Galatasaray Odeabank, gelecek sezon için daha güçlü ve geniş bir kadro kurmayı planlıyor. İlk transfer olarak ise sarı kırmızılılar geçtiğimiz sezon Pesaro forması giymiş olan Austin Daye ile anlaştı.

NBA Draft 2009’da ilk turda Detroit Pistons tarafından seçilen 28 yaşındaki forvet, NBA’de Pistons, Memphis Grizzlies, San Antonia Spurs, Toronto Raptors ve Altlanta Hawks formalarını terletmiş; ardından kariyerini İtalya’da devam ettirerek Pesaro’da geçirdiği sezonda maç başına 21.2 sayı, 9 ribaund ve 1.6 top çalma gibi değerli ortalamalar yakalayarak Galatasaray Odeabank’ın ilk transferi olmuş oldu.

2009 yılında Detroit Pistons tarafından birinci tur on beşinci sıradan Daye, 2014 senesinde San Antonio Spurs formasıyla NBA şampiyonluğu yaşamıştı. Amerikalı oyuncu aynı zamanda NBA’da geçirdiği altı sezonda dört farklı takımda forma giymişti.

NCAA kariyerinde ise Gonzaga Üniversitesi’nde oynamış olan Daye, kolejde 11.6 sayı ve  5.7 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti. Başarılı forvet NBA’de ise 5.2 sayı ve 2.6 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Austin’in babası Darren Daye’de oğluna benzer bir kariyer geçirerek beş sezon NBA’de oynamış, 6.8 sayı ve 1.6 ribaund ortalamalıyla NBA macerasını yaşamıştı. Baba Darren, oğul Austin’den farklı olarak U19 Dünya Şampiyonası’nda milli takım ile altın madalya kazanmıştı.

Kaynak: Sportando

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler