Ana Sayfa Avrupa Kupaları BKT EuroCup Pınar Karşıyaka Heyecan Seviyor

Pınar Karşıyaka Heyecan Seviyor

0

EuroCup’a PAOK mağlubiyeti ile başlayan Pınar Karşıyaka sonrasında deplasmanda aldığı Budocnost ve Ventspils galibiyetleri ile grubunda yeniden avantajlı konuma gelmişti. Zielona Gora ise her ne kadar Euroleague ön elemesinden EuroCup’a düşen bir takım olsa da ilk üç maçını da kaybederek grubun son sırasına demir atmış durumdaydı.

Kağıt üzerinde de avantalı görünen temsilcimizde tek eksik belinden sakatlanan Egemen Güven’di ve kadroda onun yerine genç oyuncu Mertcan Solkol yer aldı.

Maça Kennt Gabriel’in 2 üçlüğü ve Palacios’un sayıları ile 8-0 üstünlükle başlayan yeşil kırmızılılar bir dönem kendi formasını da giyen rakibin etkili olması beklenen ismi Hosley’i tam sahada Strawberry ile durdurarak ritm bulmasını engelledi. Gora Karşıyaka’nın serisine 7-0 ile karşılık verdi; karşılıklı birkaç basket sonrası skor 12-11’e geldikten sonra Pınar Karşıyaka maça ağırlığını koydu. Palacios, Diebler ve Dixon’ın sayıları ile bir anda 14-0’lık yeni bir seri yakalayan temsilcimizde Kenny Gabriel arka arkaya yaptığı bloklarla rakip oyunculara spor hayatlarını sorgulattı. Ilk çeyrek 26 -11 sona erecekken faul hakkını kullanmayı atlayan Pınar Karşıyaka’ya cezayı tecrübeli Koszarek kesti ve ilk çeyrek 26 – 14 sona erdi.

Ikinci çeyreğe de etkili savunma akıcı hücumla başlayan temsilcimizde dezon başında henüz ritmini bulamayan Barış Hersek ve Ceyhun Altay da katkı verince rakip sürklase oldu ve ilk yarı 23 sayı farkla 50 – 27 sona erdi. Karşıyaka’da ilk yarı sonunda Palacios ve Barış 10 sayı ile oynarken Kenny Gabriel 8 sayısının yanısıra 4 blok ile müthiş katkı verdi.

Ikinci yarıda Karşıyaka adeta kontakt kapattı. Hücumda akıcılığını tamamen yitiren yeşil kırmızılılar rakibin arka arkaya bulduğu sayılara engel olamayınca ikinci yarı 18 -3 konuk ekibin serisi ile başladı. Bu bölümde arka arkaya yapılan top kayıpları yanlış şut tercihleri ve savunma hataları Ufuk Sarıca ve taraftarları çileden çıkardı. Fark 8 sayıya kadar indikten sonra Diebler masaya yumruğunu buldu ve Pınar Karşıyaka’nın yakaladığı 10-0’lık seriye 7 sayı ile katkı verince rakibin molası geldi. 62 – 45

Moladan iyi dönen Gora 6-0 bir seri yakaladı ve son çeyreğe 11 sayı farkla girildi. Son çeyreğe de iyi başlayamayan ve hücumda bocalayan yeşil kırmızılılar rakibin farkı 6 sayıya kadar indirmesine engel olamadı. 64 – 58 Barış’ın omzundan sakatlanması ve Gabriel’in yorgunluğu sonrası sahaya çıkan Inanç Koç’un bulduğu üçlük farkı tekrar çift hanelere çıkardı ve takım biraz nefes alma fırsatı buldu. Yeniden oyuna giren Gabriel yaptığı blok sonrası ikinci pozisyonda yüzüne aldığı darbe ile yerde kaldı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. (Eurocup istatistikte bu bloğu Strawberry’e yazmış; ancak doğrusu Gabriel olmalı)

Oyunun geri kalan bölümünde kontrolü elinde tutan Pınar Karşıyaka maçtan 83 – 67 galip ayrıldı. Maçın son 14.4 saniyesinde genç oyuncu Mertcan Solkol da ilk EuroCup heyecanını yaşama fırsatı buldu.

Takımımızda maçın adamı 17 sayı 9 ribaund ve 3 asistlik performansıyla Juan Palacios olurken Jon Diebler 12 sayi ve 8 ribaund ile oynadı. Ayrıca fazla skor katkısı veremese DJ Strawberry’nin yaptığı savunma istatistiklere yansımayan bir katkı olarak göze çarptı.

Gora’da ise Kucharek 12 sayı 4 ribaund ve 2 asistlik performans ile sahada kaldığı 19 dakikada iyi bir katkı vermiş oldu.

Takım olarak bakmak gerekirse de Pınar Karşıyaka top kayıbı sayısını 12’de tutmayı başarıp asist sayısını da 20’ye çıkarınca akıcı bir hücüm elde etmiş olurken rakibinin de üç sayı çizgisi gerisinden 3/19 ile atmasına izin vererek iyi bir dış savunma sergiledi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version