2021/22 #EuroCupWomen şampiyonu Tango Bourges!

2021/22 EuroCup Women şampiyonunu belirleyecek maçta Tango Bourges ile Umana Reyer karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz Galatasaray ile Çukurova Basket üçüncülük maçı için kozlarını paylaşmıştı. Turnuvayı sarı kırmızılılar üçüncü, Çukurova ise dördüncü tamamladı. Final maçında ise ev sahibi takım Tango Bourges ile Umana Reyer zorlu bir 40 dakika için buluştu.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Bourges kısa kısa bulduğu serilerle skorda üstünlüğü yakaladı. Düşük skorlu geçilen ilk periyod 17-12 tamamlanırken, oyun ikinci çeyrekte koptu. Periyodun başında skor üretse de savunmada senkronize olamayan Reyer çeyreği 17 sayıyla tamamladı. Soyunma odasına 38-29 geride gitti.

Kupa maçında son 20 dakikaya dokuz sayılık avantajla başlayan Tango Bourges ikinci perdeyi hızlı açtı. Rakibine bu çeyrekte sadece beş sayı atma şansı tanıyarak maçın fişini bu çeyrekte çekti. Maçta şu ana kadar ki en büyük fark ortaya çıkarken aynı zamanda en düşük skorlu geçen çeyrek de oldu. Son 10 dakikalık bölüme 51-34 Bourges üstünlüğüyle girildi.

Maçın fişini bir önceki çeyrekte çeken ev sahibi takım artık kupaya çok yaklaşmıştı. Hücumda istediğini almaya devam ederken Umana Reyer aksine skor üretmekte tıkandı. 34 sayıyla girdiği son çeyrekte son üç dakikaya kadar sayı üretemedi. Sayısız geçen yedi dakikanın ardından çeyreğin ilk sayılarını Giovanna Smorto ile buldu.

Farkın 33 sayıya kadar çıktığı yerden maçı döndürmeye fırsatı kalmayan Umana Reyer EuroCup Women’ı ikincilikle noktaladı. 2021/22 EuroCup Women şampiyonu ise 74-38 skorla Tango Bourges oldu!

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 17-12
  2. çeyrek: 38-29
  3. çeyrek: 51-34
  4. çeyrek: 74-38

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler