2020’de ABD’nin basketbol hanedanlığına son verebilecek dört takım! | GALERİ

medium.com
medium.com

Takımda bulunacak muhtemel isimler | Bojan Bogdanović, Dario Saric, Mario Hezonja, Darko Planinić

Takımda yer almayacak muhtemel isimler | Roko Ukić, Krunoslav Simon

Maç başına attığı 25.3 sayı ile 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda maç başına sayı ortalamasında en yakın rakibinin dört sayı önünde bulunan Bojan Bogdanovic’in  uluslararası maçlarda yıldız bir oyuncuya dönüştüğünü kabul edelim. 31 yaşında olacağı 2020 senesinde de Rio’da sergilediği oyununu oynayacak gücü olmalı, diğer yandan Dario Saric ve Mario Hezonja’nın da o zamana kadar NBA’de önemli bir yer edinmeleri gerekiyor.

Saric ve Hezonja önümüzdeki senelerde uluslararası arenanın “Süper ikilisi” olabilir. Oyun kurabilen bir dört numara olarak nadir görülen yeteneklere sahip olan Saric, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda sergilediği performansla 22 yaşındaki bir oyuncuya göre iyi bir turnuva geçirdi. Hezonja ise keskin bir şutör ve iyi bir skorer olmak için muhteşem bir potansiyele sahip. Tokyo’da hepimizi heyecanlandıracak oyunları oynamaya hazır olacaklardır.

2020 senesinde 22 yaşında olacak ve geçtiğimiz draftta dördüncü sıradan seçilen Dragan Bender’in o zamana kadar NBA’de rol sahibi olması beklenirken Hırvatistan, 2016 NBA Draft’da seçilen 19 yaşındaki pivotlar, Ivica Zubac ve Ante Zizic’e de sahip.

3. Hırvatistan

7 YORUMLAR

  1. Gerçekten bu bahsettiğiniz takımların ABD yi yenebiliceğini düşünüyosanız bu sayfayı kapatabilirsiniz,ha isterse aradan 100 yıl geçsin ne 4 senesi amerikanın devrilmesi bu saatten sonra imkansız çocukça hayaller kurmayın 🙂

    • Ahmet Bey Selamlar,
      Birincisi burası sizin deyiminizle bir ‘sayfa’ değil web sitesi. İkincisi galerideki takımların Birleşik Devletler’i yenebilme olasılığına dair iddia bize değil SB Nation’a ait. Üçüncüsü SB Nation da sahip oldukları oyuncu grupları sebebiyle Birleşik Devletler’i yenebilme ihtimali olan takımları derlemiş ki özellikle Kanada bazında haklılık payları olduğu benim şahsi kanaatim.
      Bu içerikte ise çocukça bir hayalden değil, belirli temellere dayandırılan bir derlemeden bahsediliyor. Normal şartlarda bu yorumu takındığınız tutum dolayısı ile onaylamaz, cevap da yazmazdım fakat en azından içeriğin altındaki kaynak kısmını okumayı insanımıza öğretebilmek adına bazen iletişim kurmak gerekiyor.
      Sevgiler

  2. Hırvatistanin yenme sansinoldugunu dusunmuyorum hirvatlarin pek sansi yok fransa nin da yen e sansi yok bence cunku parker ve diaw gidiyo ama avustralya ve kanada yenebilir belki birde turkiye 2020 de nerelerde olur dusunceleriniz nelerdir

  3. Aşağıda Amerika’nın 1’den fazla maç kaybedip şampiyonluğu kaçırdığı 3 turnuvanın kadroları var ve hiçbiri de kötü kadrolar değil. Amerika illa ki diğer ülkelere göre çok baskın bir güç ancak sadece 1 kötü gün bile böyle turnuvaların seyrini bir anda değiştirebilir. Bu yüzden Amerika’nın hiçbir zaman yenilmeyeceğini düşünmek ”çocukça hayal” oluyor.
    2002 Dünya Basketbol Şampiyonası: Altıncılık
    Reggie Miller, Paul Pierce, Ben Wallace, Jermaine O’Neal, Shawn Marion, Baron Davis, Antonio Davis, Michael Finley, Andre Miller, Jay Williams, Elton Brand, Raef LaFrentz (Antrenör: George Karl)

    2004 Yaz Olimpiyatları: Üçüncülük
    Tim Duncan, Allen Iverson, LeBron James, Dwyane Wade, Amar’e Stoudemire, Shawn Marion, Carlos Boozer, Carmelo Anthony, Stephon Marbury, Richard Jefferson, Lamar Odom, Emeka Okafor (Antrenör: Larry Brown)

    2006 Dünya Basketbol Şampiyonası: Üçüncülük
    LeBron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony, Shane Battier, Brad Miller, Dwight Howard, Chris Bosh, Elton Brand, Antawn Jamison, Kirk Hinrich, Chris Paul, Joe Johnson (Antrenör: Mike Krzyzewski)

  4. Değerli yorumcu arkadaşlar, ABD’nin dünya basketbolundaki hanedanına son vermeyi eğer bir turnuva kazanmak olarak kabul ediyorsak o zaman Sn Yılmaz’ın ifade etmiş olduğu tarihlerde hanedanlık son bulmuştur. Tartışmanın da anlamı yoktur. Ancak o tarihlerden sonraki turnuvalarda neler olduğu ve kimlerin çıktığına bakarsak ayrıca hanedanlık ifadesini buna göre tanımlarsak o zaman ABD’nin karşısında sporun doğası gereği belki bir maç kazanılabilinir ancak bir şeylere son verilebileceğini düşünmüyorum. Bunun için ABD basketbol sistemini alt edecek bir sistem ve kaynakla karşılarına çıkmanız gereklidir! Yukarıdaki alıntı kaynak yazıda karşılaştırmalar yapılırken ABD’nin alttan gelen oyuncuları hesaba katılmamış! Bunca yıldır eğer sürekli istikrar ve ezici bir üstünlük ortaya koymuşlar ise bunun sebebini oyuncu yetiştirme sistem ve planlarını sürekli geliştirip güncellemelerine borçlular… Hatalarından ders alıp geniş oyuncu havuzları ve büyük kaynakları ile bu işi götürüyorlar… Kanımca şu anda karşılarına çıkacak bir sisteme, oyuncu havuzuna ve kaynağa sahip ülke, program veya sistem yok. Ve bu uzun bir süre daha böyle gidecek gibi duruyor…

  5. Avrupa Birliği pasaportu taşıyan oyunculardan karma bir takım çıkartılmış olsa ABD’ye rakip olabilir. Avrupa basketbolunu bir bütün halinde düşünmek gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler