2020 NBA Draftları’nın 31. sıra seçimi Tyrell Terry, emekliliğini açıkladı

22 yaşındaki Tyrell Terry, basketbol kariyerine nokta koyduğunu duyurdu.

2020 NBA Draftları’nda Dallas Mavericks tarafından 31. sırada seçildikten sonra ligde umduğunu bulamayan Tyrell Terry, basketbol hayatını sonlandırmaya karar verdiğini açıkladı. Genç oyuncu, kararın arkasında mental sebeplerin yattığını ifade etti.

Tyrell Terry’nin Instagram hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bugün, kimliğimin büyük bir bölümünü oluşturan ve ilk adımlarımı attığımdan bu yana bana yön veren oyunu bırakmaya karar verdim. İnanılmaz başarılara imza atarken, unutulmaz hatıralar biriktirirken ve ömür boyu sürecek dostluklar edinirken, hayatımın en zor günlerini de yaşadım. Artık beni geliştirmekten ziyade yok etmeye başladı. Etrafımdakilerin görebileceğinden ya da bilebileceğinden daha fazla ölçüde kendi değerimi sorgulamaya başladığım bir noktaya geldim. Zihnimi istila eden düşünceler, mide bulantısıyla uyanmalar ve kendimi, göğsümde duran, benim taşıyabileceğimden daha ağır gözüken yük sebebiyle normal nefes almakta zorlandığım anlar içerisinde buluyorum. Bu, bu sporun bende yarattığı anksiyetenin kısa bir açıklaması. Şu ana kadar bana açtığı tüm kapılar için minnettar olsam da artık aşık olmadığım bir şey için daha fazla mücadele edemem.

Çoğu kişi için sonsuza kadar başarısız biri ya da harcanmış yetenek olarak görüleceğim. Basketbol söz konusu olduğunda bunlar doğru olabilir ancak hayattaki en büyük başarılara yol açan şey en büyük başarısızlıklardır. Bu uçsuz bucaksız dünyada benim için daha fazlası var ve ben bunu keşfedeceğim için heyecanlıyım. Ve ilk kez kendime, basketbolcu olmak dışında başka bir kimlik bulabileceğim.

Bana inananlara sonsuz minnettarım ve hayal kırıklığına uğrattığım kişilerden özür dilerim. Ancak şimdi, umuyorum ki beni mutluluğa ve kendimi yeniden sevmeye götürecek farklı bir yola giriyorum.”

Tyrell Terry, 2020 yılında ligde adım attıktan sonra Mavericks formasıyla çaylak sezonunda yalnızca iki maça çıktı. Sonrasında serbest bırakılan Terry, 2021-22 sezonunda da bir kez Memphis Grizzlies forması giydi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler