2017 Izdırap Endeksi: LeBron, Wade, Carmelo ve CP3 | DERLEME

NBA (@NBA)
NBA (@NBA)

LeBron bu hafta içi takım yönetimine yüklendi ve Cavaliers’ın kendi yükünü hafifletmesi adına bir oyun kurucu alması gerektiğini söyledi. James bu konuda kesinlikle haklı, son sekiz maçının altısını kaybeden Cleveland takımında son zamanda oldukça fazla süre buluyor. ESPN, James’in siteminin altında Cleveland sahiplerinin rahat tavrının yattığını yazdı, bu rahat tavrın sebebinin ise halihazırda şampiyonluğa ulaşan camianın bu sene bir kez daha şampiyon olmak adına kendini adamaması. Peki James bu bütçe kısıntısı hakkında haklı mı? Hem evet hem de hayır.

Cleveland’ın kadrosunda bir açık var ve şampiyonluğa oynayan bir takımda üç tane çok genç oyuncu olan DeAndre Liggins, Kay Felder ve Jordan McRae’nin de bulunması biraz garip. Fakat Cavs’ın genel menajeri David Griffin’in capte James’in istediği bir guard alacak boşluğu yaratması için sihirbazlık yapması gerekir. Cleveland’ın son üç senedeki maaş ödemeleri NBA tarihinin en yüksek seviyelerinde ve Griffin hala daha takımı geliştirecek hamleleri yapmayı başardı (Kyle Korver). Cavs şu anda yeni oyuncuları ekleme konusunda oldukça limitli bir durumda ve bu muhtemelen onların kadro yapılanmasını etkiliyor.

Komik olan ise bunların hepsinin LeBron James ve takım sahibi Dan Gilber arasındaki gergin bir ilişkinin sonucu olması. Bu ilişki nasıl oldu da daha önce gerginlik yaşamadı? James Cleveland’a dönüşünden beri Gilbert ile omuz omuza bir dostluk kurmadı, bunun aksine utanç verici mektuptan sonra birlikte çalışmaya yetecek sağlamlıkta bir ilişkiyi tercih ettiler. Şimdi? Bron muhtemelen LeBron’un Cleveland’ı neden terk ettiğini oldukça iyi hatırlıyor. (James Miami’deki son senesinde bütçe kısıntılarına karşı mutsuzluğunu açıkça dile getirmişti)

Cavs muhtemelen iyi olacaktır fakat belki de LeBron ilerideki muhtemel ayrılığı için kapıyı aralıyordur. Ayrıca, bu takımın yedek bir oyun kurucuya da ihtiyacı var.

Deja vu perişanlığı: LeBron James

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler