Ana Sayfa A.B.D NBA 2014-2015 NBA Sezonu Incelemeleri: Brooklyn Nets

2014-2015 NBA Sezonu Incelemeleri: Brooklyn Nets

0

NE BLOKTU BE!

https://www.youtube.com/watch?v=sMFDIYbOh7M

Üzerinden 6 ay geçmiş, 6 saniye bile geçmiş gibi gelmiyor. Pierce seri kazandıran topu kestikten sonra takımını canavarın önüne itti ve Air Canada Centre’dakileri kabus dolu bir gece ile başbaşa bıraktı. Heat’i yenmek mevcut kadro ile çok zordu. Brook Lopez oynamadı, D-Will ve Kirilenko sakat sakat oynadılar, Garnett Nets formasıyla 1 maçta bile en kötü Celtics performansını yakalayamadı. Antrenör Jason Kidd için bu takım zaten deneme tahtasıydı.

Joe Johnson sezon sona erdikten sonra adam akıllı antreman bile yapmadıklarını basın yoluyla aktardı ve Jason Kidd Nba tarihinde takas olan ilk koç olduktan sonra ‘Antreman yapamazdık, bunun için çok sağlıksızdık’ yanıtını verdi. Sonuç olarak sene başında yapılan Pierce-Garnett-Kirilenko-Kidd-Terry hamleleri Brook Lopez ve Deron Williams’ın sağlıksızlığında başarısızlıkla sonuçlandı ve proje iptal edildi.

Gidenler

Paul Pierce: Ne kadar yaşlanmış olsa da Pierce’ın sahaya getirdiği karakter, ciddiyet, yetenek, tecrübe gibi artılar azımsanamaz. Pierce bunu nereye giderse gitsin sahaya verebilecek bir lider, Wizards için harika bir iş oldu.

Shaun Livingston: Talihsiz sakatlıkları unutup kendini yeniden yaratan Livingston geçtiğimiz sezon sağlıklı görünmesinin yanısıra üst düzey takımlar için yararlı olabileceğinin sinyallerini verdi. Lige geldiğinde Magic Johnson modeline yakıştırılan Livingston orta alana penetre ettiğinde doğru pası verebildiği gibi uzun kolları ve yukarıdan bıraktığı şut stili sayesinde skorda üretebilen bir oyuncu. Yani elimizde an itibariyle sağlıklı atletik yetenekli ve zeki bir oyuncu mevcut. Golden State Warriors için nefis bir transfer.

Andray Blatche: Vatani görevini yerine getirmek için Çin’e gitti.

Marcus Thornton:-

Jason Kidd: Takas ile Bucks yolunu tutan Kidd antrenör değil oyuncu olarak kullanırlarsa daha verimli olabilir. Yine de Kidd muhtemelen birkaç yıl içinde ligin sayılı koçları arasında yer edinecektir, dolayısı ile iki taraf içinde olumlu bir hamle.

Gelenler

Takım iddiasını yitirdiği için gelenlerin pek fazla önemi kalmadı. Jarrett Jack ve Bojan Bogdanovic gibi parçalar eklendiyse de en belirgin hamle koç değişikliği oldu. Memphis’in yıllardır sahada ne kadar düzgün ve akılcı işler yaptığını takip edenler bilirler. Bu sene kadro ne kadar kötü olursa olsun Grizzlies’in antrenörü Lionel Hollins’in ekibe katılması takımı disipline etmek için iyi bir başlangıç. Ancak Hollins’in dezavantajı kötü bir takımın başına gelmiş olması. New York gibi medya odaklı bir şehirde alınan ard arda malubiyetler Hollins’in koltuğunu sıkıntıya sokabilir.

Ne Olur

Vallahi pek birşey olmaz. Genelde bu tip kadroları nadasa bırakmak, kontratlardan kurtulmak en sağlıklısı olarak kabul edilir. Bunların dışında Lopez ve D-Will sağlıklı olursa Johnson’ında skor desteğiyle playoffları zorlayabilirler.

Bildiğim kadarıyla Nets’in çok fazla draft hakkı kalmadı dolayısı ile bir diğer yol Mark Cuban’ın yolu olabilir.  Toplu değişim yerine Mavericks mantığıyla modifiye ve onarım yoluna gidilip playoff rotasına dönülebilir çünkü takımda hala 3 tane star mevcut.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version