Galatasaray LH ”Bitti” Demedi

Ülker Arena’da oynanan iki maçtan mağlup ayrılarak ev sahibi avantajını eline alamayan Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker’i 73-64 yenerek seride durumu 1-2’ye getirdi ve ümitlerini canlı tuttu.

Abdi İpekçi’de Galatasaray LH taraftarının yarattığı gergin atmosfer ve etkili tezahüratları altında başlayan maçta Fenerbahçe Ülker ilk maçlara nazaran tempoyu düşük tutmayı ve rakibinin arkasına taraftar rüzgarını almasını engellemeye çalıştı. Bunda da savunma anlamında başarılı olan Sarı Lacivertliler ilk 5 dakikanın 3-5’lik skorla geçmesini sağladı. Fakat bu dakikadan sonra Luca Zoric’in üst üste aldığı iki hücum faul ile birlikte kenara alınması ve Zoran Erceg’in de etkili oyunu ile Galatasaray LH bir anda öne fırladı ve yakaladığı 12-2’lik seri ile 157 öne geçti fakat Melih Mahmutoğlu’nun oyuna girmesiyle toparlanan Fenerbahçe Ülker 6-0’lık seri ile cevap vererek çeyreğin 15-13 bitmesini sağladı.

2. Çeyreğe bench oyuncularından gelen bireysel performanslar damgasını vurdu. Galatasaray LH Ender Arslan ile çeyreğe çok hızlı başladı ve tecrübeli guardın üst üste 5 sayısı ile 20-15 öne geçti. Fakat Fenerbahçe Ülker’de Melih Mahmutoğlu 7’si üst üste olmak üzere 9 sayı bularak skoru 22-24’e getirdi ve takımını öne geçirdi. Galatasaray LH molasından sonra Kleiza’nın 30 saniyede 3 faul almasıyla şaşkına dönen Fenerbahçe Ülker’in şaşkınlığını seriye çeviren Sarı Kırmızılılar skoru 9-0’lık seriyle 3124 öne geçse de Fenerbahçe Ülker’de bu sefer Bjelica rüzgarı esti. Sırp oyuncu tek başına üstüste bulduğu 10 sayı ile skoru tekrar eşitledi ve çeyrek Arroyo’nun serbest atışları ile 36-34 Galatasaray LH üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarıya istatistiki anlamda iki takımın arasındaki top kaybı ve serbest atış farkları damga vurdu. Fenerbahçe Ülker tam 9 top kaybı yaparken Galatasaray LH sadece 2 top kaybında kaldı. Ayrıca Sarı Lacivertliler sadece 2 serbest atış kullanırken, Galatasaray LH’ın 18 serbest atış kullanması da dikkat çekiciydi.

2. Yarıya Galatasaray LH rüzgar gibi başladı. Markoishvili’nin oynadığı etkili oyun ile ev sahibi takımı bir anda 10 sayı farkla öne taşıdı. Fakat çeyreğin geri kalanında Fenerbahçe Ülker dış atışlarda yaşadığı yüksek yüzde ve savunmada ortaya koyduğu ekstra direnç ile çeyreğin sonuna doğru farkı düşürdü ve çeyreği Bonsu’nun smacı ile çeyrek 55-55 ile sona erdi.

Son çeyrekte Arroyo’yu dinlendirmeyi seçen Ergin Ataman tercihinin meyvelerini takımının savunmada yüksek performans vermesi ile aldı. Buçeyrekte ilk 6 dakika boyunca sadece 2 sayıya izin veren ev sahibi ekip Cenk Akyol ve Bonsu’nun skorda sazı eline alması ile Galatasaray Liv Hospital rakibine karşı farkı açtı ve karşılaşmadan da 73-64′lük skorla galip ayrılarak seride durumu 2-1’e getirdi.

Maçı kazanan ev sahibi ekipte Zoran Erceg 17 sayı, Cenk Akyol ise 4 üçlük isabeti ile 12 sayı bulurken, Fenerbahçe Ülker’de Bjelica’nın 17 sayı 10 ribaund, Melih Mahmutoğlu’nun 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler