Son yirmi yılda NBA’de tutunabilen Avrupalı oyuncular | GALERİ (2)

Takvimler 1990 yılını gösterdiğinde okyanusun öteki yakasına geçerek basketbol yaşantısına ivme kazandırmak isteyen oyuncuların sayısında önemli bir artış yaşanmaya başladı. İki farklı basketbol kültürü arasındaki bu geçiş süreci yirmi birinci yüzyıl itibariyle önlenemez noktaya gelirken büyük umutlarla NBA’e giden bazı isimler umutları kadar büyük hayal kırıklığı yarattı, bazı isimler ise Birleşik Devletler’de tutunmayı başararak önemli roller edindi.

Bu içerikte sizlerle NBA Draft 1996’dan bu yana basketbol kariyerini NBA’in büyülü çatısı altında sürdürme kararı alıp, amiyane tabirle tutunmayı başarabilen oyuncuların ikinci bölümüne, esasında biraz daha yakın tarihe göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim!

 

Geri1 of 12

Son yirmi yılda NBA’de tutunabilen Avrupalı oyuncular | GALERİ (2)

3 YORUMLAR

  1. Öncelikle anladığım kadarıyla yazının 3. bölümü de olacak. Bununla birlikte Galerinin ilk bölümünde bıraktığım yorum pek ciddiye alınmamış gibi.O yorumda yazarı bekleyen ciddi bir tehlikenin varlığından bahsetmiştim.Gayet açık ki listenizdeki oyuncular yıl yıl draft listelerine bakılarak seçim yapılıyor.Fakat sizin de çok iyi bileceğiniz üzere draft edilmeden de free agent olarak nba olan oyuncular da var ki bunların benim aklıma gelen en önemlisi Calderon’du..Fakat şu an listeye baktığımda Calderon’u göremedim.Ha diyorsanız ki Calderon’u almamak” gözden kaçırmaktan öte” bilinçli bir tercih;o zaman Calderon’un istatistiklerinden bir kısmını paylaşalım..
    -11 nba normal sezonu
    – 721 normal sezon maç
    – 18 playoff maçı
    – 4 sezon asist krallığında ilk 10 sıra
    -70 milyon dolarlık kontrat geliri
    – 2008-2009 serbest atış yüzdesi 1.
    – 2012-2013 3 sayı yüzdesi 1.
    -asist-top kaybı oranında 6 sezon ilk 5
    – kariyer ortalamaları 10 sayı 6.5 asist
    bu istatistikler sizin kaynak sitenizden;Siz de bakabilirsiniz..

    Calderon sorunsalı dışında Pietrus’un olduğu listede Kleiza’da çok rahat yer alabilirmiş gibi duruyor.Ama tabi öncelik Calderon’da…İyi çalışmalar…

    • İçeriğinin üçüncü bölümünü oluşturduk, ilk bölümdeki yorumunuza cevap vererek ölçütlerimizden bahsetmiştik. Fikrinizi daha berrak hale getirmek adına üçüncü bölüme de göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

  2. Calderon konusunu ikinci bölümde yeniden açmamin sebebi, ikinci bölümün 2007 draftını da kapsamasi ve Calderon’un da nba kariyerine 2005 yılında başlamasıydi. Hal böyle olunca bir tereddüt yaşadım.. geç de olsa cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. iyi çalışmalar..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler