NCAA çıkışlı oyuncuların dünyaya dağılışı! | 2016/17

Amerikan Kolej Sporları Kurumu NCAA’deki çoğu oyuncunun hayali, basketbolunu NBA seviyesine taşımak iken, oyuncuların çok azı bu hayalini gerçekleştirebilir. Azınlık olarak hedefi NBA olmayan oyuncular ve NBA hayalini gerçekleştiremeyenler  ise basketbol kariyerlerini devam ettirmek için Avrupa ve diğer ülkelerin kapılarını çalar.

NCAA’in Duke, Kentucky, Michigan State, Villanova, UCLA gibi başarılı ve köklü takımlarının bulunduğu Division I , bu sezon oyuncularını dünya çapına dağıttı. 80 oyuncu NBA’in yolunu tutarken, Div. I’li oyuncuların avrupada en çok tercih ettiği ülke ise Belçika oldu.

Bu sıralamada Belçika Ligi 14 oyuncuyla ikinci sırada yer alırken, Almanya BBL ve İtalya A2 Ligi 12 oyuncuyla ikinciliği paylaştı. Ülkemizde ise Division 1’den BSL’de üç, TBL’de iki oyuncu bulunuyor. İşte sıralamanın tamamı:

3 YORUMLAR

  1. NCAA DE OYNAYAN BİRDEN ÇOK BAŞARILI TÜRK OYUNCUSU VAR AMA NE TBF NEDE GÖREVLİLER SAHİP ÇIKIYOR SPORCUSUNA BİLİM ADAMINA SANATÇISINA SAHİP ÇIKMAYAN TOPLUMLAR YOK OLMAYA MAHKUMDUR

  2. Ncaa de üst düzey basketbol ve eğitim almış oyuncularla, Türkiye de egitimden uzak kendi yetenek ve özverileriyle bir yerlere gelmeye çalışan gençlerimizi amerikalılarla yarıştırıp onlardan forma kapmalarını bekliyoruz…önce Ncaa gençlerine olanak sağlayacağımıza kendi gençlerimize sağlayalım…Ncaa mezunu amerikalıları getirip milyon dolarları saçarken şikayet yok ama genclerimiz su kadar para aldi diye kıyamet kopuyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler