Euroleague’in yeni formatı hakkında bilgiler | #Euroleague

Turkish Airlines Euroleague organizasyonu gelecek sezon bambaşka bir format ile seyircinin karşısına çıkacak. Katılımcı takım sayısının azaltılarak rekabet unsurunun arttırılmasının amaçlandığı yeni sistemin önemli tüm detaylarını sizler için derledim.

Konuyla ilgili soru ve görüşlerinizi haberin altındaki yorum bölümünde belirtebilir, aklınıza takılan soruları [email protected] adresi üzerinden iletebilirsiniz, keyifli okumalar!

Öncelikle Euroleague yönetimi ile FIBA arasında hukuksal sürece dayanan büyük bir soğuk savaşa sebep olan yeni formatın Euroleague ile spor ve medya devi IMG arasında yapılan anlaşma gereği (10+10) yıllık bir süreyi kapsadığını belirtmek gerek. Bir nevi kapalı lig işlevi görecek yeni projenin FIBA ve yerel federasyonların ciddi tepkisini çekmesine karşın uzunca bir süre Avrupa basketbolunun merkezinde yer alacağı oldukça açık.

Yirmi dört takımlı eski formatın aksine on altı takımın yer alacağı yeni sistemde on bir A Lisans sahibi takım dışında özel davetiyeyle organizasyonda yer alacak Darüşşafaka Doğuş da lige doğrudan katılım gösterecek. Bu on iki takımın yanı sıra geride kalan ULEB Eurocup sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray Odeabank da yeni Euroleague’de yer alma ayrıcalığına sahip olacak. VTB Ligi Final Serisi’nde CSKA Moskova’ya mağlup olmasına karşın CSKA’nın A Lisans sahibi olması sebebiyle yeni sistemde yer edinecek Unics Kazan ve Adriyatik Ligi ile Almanya Basketbol Ligi şampiyonları da organizasyona katılım gösterebilecek.

On altı takımın yer alacağı ligde tüm takımlar ev sahibi/deplasman formatında birbirleriyle normal sezonda iki kez karşılaşacak. Otuz hafta sürecek normal sezon sonunda ligde ilk sekiz sırayı alan takımlar playoff yapma hakkına sahip olacakken diğer sekiz takım için Euroleague sezonu tamamlanmış olacak. Playoffta mücadele etme hakkına sahip olacak sekiz takımdan ilk dördü oynanacak serilerde ev sahibi avantajına sahip olacak. Eski sistemdeki gibi beş maç üzerinden oynanacak playofftan ise dört takım Final Four’un yolunu tutacak. Final Four organizasyonunun ise bu sezonla birlikte rafa kalkan sistemdeki halinden farklı bir şekilde düzenlenmeyeceğini not düşelim.

Katılımcı takımlar

Anadolu Efes – Türkiye

Darüşşafaka Doğuş – Türkiye

Fenerbahçe Basketbol – Türkiye

Galatasaray Odeabank – Türkiye

Barcelona Lassa – İspanya

Real Madrid – İspanya

Saski Baskonia – İspanya

Olympiacos BC – Yunanistan

Panathinaikos Athens – Yunanistan

CSKA Moskova – Rusya

Unics Kazan – Rusya

Maccabi Tel Aviv – İsrail

Olimpia Milano – İtalya

Zalgiris Kaunas – Litvanya

Kızılyıldız – Sırbistan

Brose Baskets Bamberg – Almanya

2 YORUMLAR

  1. Acaba Euroleague ve fiba anlaşıp avrupalı oyuncuların nba’e geçişlerini engelleyecek bir hamle yapılsa NBA’e yaklaşabilir avrupa basketbolu da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler