Yıldız Milliler, Karadağ’a kaybetti

Yıldız Milli Erkek Basketbol Takımımız, U16 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Karadağ’a ikili temas mücadeleleri için giden Yıldızlarımız, bugün oynadıkları hazırlık maçında Karadağ’a 67-62 mağlup oldu.

Maça 14 bir kadroyla giden Yıldızlarımız, Avrupa Şampiyonası az bir zaman kala son hazırlıklarını yapıyor. Bugün oynadığımız Karadağ karşılaşmasına gelecek olursak; iki takımında dengeli bir şekilde maça başladığını görebilirsiniz. Millilerimiz sayı farkını açamazken kısıtlı rotasyonu ile Karadağ, Millilerimize karşı çok iyi bir direnç koydu sahaya ve periyodu 14-15 önde kapattı. Maçın ikinci periyoduna ise iyi başlayan taraf Karadağ oldu. Özellikle kaybettiğimiz toplar ile sayılar bulan Karadağ takımı, savunmamızı da delmeyi başardı. Hücumda sayı bulmayı başarsak da rakibimizi bir türlü tutmayı başaramadık ve soyunma odasına 32-38 geride gittik.

Maçın 2. Yarısına daha derli toplayan Millilerimiz, özellikle savunmada direnç göstermesini başardı. Tüm rotasyonu deneyen Fatih Elbaş, galibiyetten çok takımının son durumunu görmeye çalışmış sanırım. Savunmadaki sert oyunumuza rağmen sayı farkını kapatıp öne geçemedik ve son periyoda 4 sayı farkla, 45-49 geride girdik. Son periyotta kıran kırana bir mücadele vardı. Yıldızlarımız geri dönmek adına hamleler yapsa da Karadağ sahadan 62-67 galip ayrılmasını bildi.

Elbette bu bir hazırlık maçı ve Fatih Elbaş, tüm oyuncularından katkılar almaya çalışıyor. Takımımızın en önemli isimlerinden biri olan Onuralp Bitim bu maçta sadece 8 dakika oynadı. Ayrıca diğer as oyuncularımızından Çağatay Afşar 5, Muhaymin Mustafa da 10 dakika süreler aldı. Yıldız Milli Takımımızın iyi yolda olduğunu söylemeliyim ve heyecanla beklediğim bir turnuva konumunda U16 Avrupa Şampiyonası. 🙂

Geri1 of 2

Türkiye 62-67 Karadağ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler