2018 #NBA yazı: Serbest oyuncu pazarı – Süper yıldızlar nereye gidecek? | TB ÖZEL

Bu yazıda, 2018 yazında serbest oyuncuların transfer ve kontrat seçeneklerini değerlendiriyoruz.

Yalnız yapılacak hamleleri ve olasılıkları daha iyi yorumlayabilmek için bu yaz döneminin dinamiklerinden de bahsetmek gerekiyor. Geçen hafta yayınlanan bir yazımızda kısaca bunlara değinmiştik. Öncelikle az sayıda takımın cap boşluğu var. Cap boşluğuna sahip takımların serbest oyunulara yüklü kontrat önermeleri bekleniyor. Ancak tek seçenekleri bu değil. Başka takımlardan istenmeyen kontratları pick vb. değerlerle beraber almaları da mümkün.

grantland.com
grantland.com

Bu durum serbest oyuncuların kısıtlı seçeneklerini daha da azaltacaktır. Önceki iki sezonda verilen fazlasıyla cömert kontratları bu yaz göremeyeceğiz. Durant, LeBron, Chris Paul, George gibi All Star düzeyindeki oyuncular yine bir şekilde maksimum kontratlarını alacaklardır. Ancak sonraki grup çok iyi oyuncular için MLE (midlevel exception) istisnasının üzerinde kontrat almak zorlayıcı olacaktır. Koşullar her taraf için uygun olduğunda takas veya sign&trade (imzala ve takas et) seçeneklerinin son iki yıla kıyasla çok daha fazla kullanıldığını görebiliriz.

Transferleri etkileyecek diğer dinamikler ise yapılan diğer hamleler/transferler ve zamanlama olacaktır. Misal yazın başında 15 milyon isteyen bir oyuncu takım bulamayınca beş milyona razı olmak zorunda kalabilir. Veya önerilen üç milyonluk kontratı kabul etmeyen bir başka oyuncu yaz sonunda seçeneği tükenen bir takıma sekiz milyona katılabilir.

Şimdi bu yaz sınırsız serbest kalması beklenen (oyuncu opsiyonu olanlar için kullanmayarak serbest kalacağı varsayılanlar) önemli oyuncuları değerlendiriyoruz:

(Not: RFA yani sınırlı serbest oyuncular için başka bir yazıda değerlendirilecektir).

Geri1 of 8

I

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler