2017 THY EuroLeague Final Four’da açılış toplantısı geride kaldı!

19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek 2017 THY EuroLeague Final Four organizasyonunun açılış toplantısı bugün yapıldı.

Çırağan Sarayı’ndaki toplantıda çok sayıda ve birçok ülkeden basın mensubunun yanında basketbol dünyasının önemli isimleri de hazır bulundu. EuroLeague CEO’su Jordi Bertomeu ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın konuşmalarının ardından sahneyi dört takımın koçları ve yıldız oyuncuları aldı. Organizasyondaki diğer temsilcilerin yaptığı açıklamalardan satır başları şunlar:

Dimitris Itoudis: “2015’teki maç çok çok özeldi. Fakat yarın oynayacağımız maçın psikolojisi geçmişle değil bugünle ilgili.

Itoudis: “Bu oyun tabi ki taktikten ibaret değil. Psikolojik bir kısım da var. Ancak geçmişle de alakalı değil bu oyun. Harika bir takıma karşı oynayacağız yarın.

Itoudis: “Milyonlarca kez söyledim: Biz satranç veya tenis oynamıyoruz, basketbol oynuyoruz. Dolayısıyla bu oyun Dimitris Zeljko’ya veya Zeljko Dimitris’e karşı gibi bir oyun değil. Fenerbahçe ile CSKA Moskova karşılaşıyor. Biz sadece oyunculara yardım etmeye çalışıyoruz.

Itoudis: “Yeni format bize her takımla en az bir kez karşılaşma şansı verdi. Geçen sezon Fenerbahçe ile sadece finalde oynadık.

Nando De Colo: “Final Four’a kalan her takım turnuvanın yeni formatından dolayı bunu daha da fazla hak etti.

Ioannis Sfairopoulos: “2015’teki maçı unuttuk. Psikolojik bir üstünlük olduğuna inanmıyorum çünkü CSKA geçen yıl şampiyon oldu.

Sfairopoulos: “Buradaki tüm takımların istikrarlı bir çekirdeği ve uzun süredir görev yapan koçları var. Bu da sürprizleri nadir hale getiriyor.

Pablo Laso: “Tarih veya istatistikler beni endişelendirmiyor. Bir takıma art arda yirmi kez kaybetmiş olsak bile beni bir sonraki maç endişelendirir.

Sergio Llull: “Fenerbahçe’ye tam olarak konsantreyiz.

Llull: “Eğer maçı kazanmamız adına bir şut atılması gerekirse o şutu muhtemelen ben atacağım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler