2017 NBA All-Star Haftasonu organizasyonu Charlotte’tan alındı!

North Carolina Eyalet Meclisi’nin geçtiğimiz Mart ayında onay verdiği bir yasa, ABD’deki birçok kesim tarafından eşcinsel karşıtı olmakla suçlanmış ve bu yasanın değişmesi için önemli bir kamuoyu baskısı oluşmuştu.

Transseksüel bireyleri doğum sertifikalarındaki cinsiyetlere uygun olarak kamuya açık tuvalet alanlarını kullanmaya zorlayan bu yasaya siyasetten spora birçok alandan tepki yağdı. NBA Komisyoneri Adam Silver’ın konuyla ilgili yaptığı “LGBTİ’lerin yaşam alanlarının kısıtlanması endişe verici.” şeklindeki açıklamasına ek olarak, yasanın değişmemesi durumunda North Carolina eyaletinde bulunan Charlotte şehrinde yapılacak NBA All-Star organizasyonunun bu şehirden alınacağı da Silver tarafından belirtilmişti.

The Vertical’da çıkan bir habere göre, NBA yönetimi söylediğinin arkasında durarak Charlotte’ın ev sahipliği statüsünü geri aldı. Önümüzdeki günlerde NBA’den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmesi beklenirken, Charlotte’ın yerini alma yönünde öne çıkan adaylardan birinin 2008 ve 2014’te All-Star Haftasonu’na ev sahipliği yapan New Orleans olduğu belirtildi.


Kaynak: The Vertical

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler