2017 Avrupa Şampiyonası’nda rakipler belli oluyor

milli-takim

Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliği yapacağı 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın elemelerinin kura çekimi Cumartesi günü gerçekleşecek.

Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliği yapacağı 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın elemelerinin kura çekimi Cumartesi günü gerçekleşecek. Münih’te gerçekleşecek olan kura töreninde A Milli Kadın Takımımızı Genel Menajer Arzu Özyiğit temsil edecek.

2017’de düzenlenecek olan turnuva ile Kadınlar Avrupa Şampiyonası yeni bir formata giriyor. Ev sahibi Çek Cumhuriyeti dışında 2017 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm takımların eleme karşılaşmalarını başarıyla tamamlaması gerekiyor.

Yeni formatta eleme maçları kulüp sezonu içinde oynanacak. Maçlar üç takvim aralığında gerçekleşecek. İlk eleme maçları 16-25 Kasım 2015, ikinci eleme maçları 15-25 Şubat 2016 ve son eleme maçları 2016 Kasım’da oynanacak. Eleme karşılaşmalarının formatı hakkında Münih’te milli takım temsilcilerine detaylı bilginin verileceği bir toplantı düzenlenecek.

2015 Avrupa Şampiyonası’nda 20 takım mücadele etmişti. 2017 Avrupa Şampiyonası’nda ise 16 takım yer alacak. Kadınlar Dünya Şampiyonası ile aynı formatla oynanacak olan turnuvada, grup birincileri doğrudan çeyrek finale yükselecek. Grupların ikincileri ve üçüncüleri ise aralarında çeyrek final elemesi oynayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler