2016 Takas Dönemi sonrası değerlendirmeleri

Geçen yıl bu zamanlarda, takas döneminin son saatleri yaklaşırken ortalık oldukça sakindi. Yalnız bunun fırtına öncesi sessizliği olduğunu Wojnarowski bile anlamamıştı galiba. Son bir saatte ardı ardına patlayan takas haberleri sonucu 11 ayrı takasta takım değiştiren 37 oyuncu, ki aralarında çok sayıda önemli isimler de vardı, ligin ikinci yarısına girerken taraftarları oldukça heyecanlandırmıştı.

Bu sezon ise takas döneminin son gününe girerken fırtına bekleniyordu. Önceki günden yapılan Harris-Jennings-Ersan ile Courtney Lee takasları habercilerin iştahını kabartmış, Howard, Love, Griffin, Horford, Cousins, Gasol gibi isimler için dolaşan dedikodular taraftarları merak içinde bırakıyordu.

Yalnız 18 Şubat Perşembe günü (dün), Türkiye saatiyle 22:00 olduğunda, haber edilen veya hayal edilen takasların çoğu gerçekleşmemiş durumdaydı. Bunun öncelikli sebebi, önceki yazımızda da değindiğimiz üzere, salary cap’in 20 milyon dolar civarında artacağı bir yaz öncesi çoğu takımın bir dünya cap boşluğu olacakken, takımların yazın serbest kalabilecek ve Bird hakları bu seferlik o kadar da büyük avantaj yaratmayacak olan oyuncular için draft hakkı veya genç oyuncu gibi anlamlı karşılıklar vermek istememeleriydi.

Keza biten kontratların aynı sebeple bu yaz öncesinde oldukça önemsiz kalması ve takımlar tarafından draft haklarına ve çaylak kontratlarına normalin oldukça üzerinde değer verilmesi de pek çok takas önerisinin sadece düşünce aşamasına kalmasında etken oldu.

Batı’da özellikle Warriors ve Spurs’ün Doğuda ise Cavs’in çok ağır bastığı sezonda takip eden takımların bu sezon daha çok güçlenseler bile adını andığımız takımların seviyesine gelemeyeceklerini düşünmeleri de özellikle iyi isimlerin hareketini kısıtlayan bir diğer faktördü.

Sonuç olarak önceki gün olanlarla beraber toplam 10 ayrı takas sonucu 25 oyuncunun yer değiştirdiği bir takas sonu dönemi yaşanmış oldu. Gelin bu takasları kısaca değerlendirelim:

Geri1 of 12

2016 Takas Dönemi sonrası değerlendirmeleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler