2016 NBA Draft Analizi

31. Memphis Grizzlies – Deyonta Davis (PF, 6’10”, 240, Michigan State, Fr.) – A-

Deyonta Davis’in lottery’de seçilmesi kesin gibi görülüyordu, lottery’de seçilme ihtimali olan isimlerin çağrıldığı Yeşil Oda’ya davetiye almıştı. Ama seçimler yapıldı, sıralar geçti ve Davis ilk turda seçilmedi. Atletizmi, size’ı ve savunma potansiyeliyle dikkat çeken Davis’in draft mülakatlarındaki sessiz ve kendinden emin olmayan tavrının düşüşe sebep olduğu söyleniyor. Ama savunma potansiyeliyle Grizzlies’e cuk oturacak bir isim.

32. Los Angeles Lakers – Ivica Zubac (C, 7’0”, 265, Hırvatistan, Uluslararası) – A

Ivica Zubac özellikle size’ıyla dikkat çekiyor. Boyu, kol uzunluğu ve gücüyle fiziksel açıdan çok ilgi çekici. Hücumda şut sıkıntısı olsa da sırtı dönük oyun için potansiyel vaat ediyor. Ama asıl potansiyel vaat ettiği bölüm kuşkusuz pota altı savunması olacak. Lakers için çok iyi bir seçim, Zubac en az bir sene daha Avrupa’da kalacak ve döndüğünde Lakers’ta ilk beş dahi çıkabilir.

33. New Orleans Pelicans – Cheick Diallo (PF, 6’9”, 220, Kansas, Fr.) – A-

Cheick Diallo tam bir kirli iş adamı. Upuzun kolları ve atletizminin yanı sıra hücum ribauntlarına saldırış şekli ve pota altı savunma başarısı onu ilgi çekici yapıyor. Anthony Davis’in yanına koyduğu Ömer Aşık’tan beklediği verimi alamayan Pelicans, Diallo’dan Tristan Thompson vari bir oyuncuya dönüşmesini bekleyecek. Eğer potansiyeline ulaşırsa Davis’le korkutucu bir savunma partnerliği yaratabilir.

34. Phoenix Suns – Tyler Ulis (PG, 5’10”, 150, Kentucky, So.) – B+

Tyler Ulis’in bu boyla draftta bu kadar yüksekten seçilmesi için geride bıraktığımız sezon Isaiah Thomas’a -oyun stili benzemese de- teşekkür etmesi gerek. Ulis geride kalan sezonda kolej basketbolunun en sağlam oyun kurucularından biriydi. Onu sahip olduğu boyla daha da ilgi çekici yapan şey savunmadaki performansı. Çok aktif ve akıllı savunma yapıyor olması o boyla dezavantaj yaşamamasına sebep oluyor. Bu açıdan Muggsy Bogues’u hatırlatıyor.

38. Golden State Warriors – Patrick McCaw (SG, 6’6”, 180, UNLV, So.) – A-

Warriors takas yaparak kendisine 38. sıradan bir hak aldı ve Patrick McCaw’u draft ederek akıllıca bir planlarının olduğunu da göstermiş oldular. McCaw çok zayıf bir fiziğe sahip olduğu için ilk turda seçilemedi ama potansiyeli çok yüksek. Hem savunmada büyük potansiyel vaat ediyor hem de şut sokabiliyor. Eğer güçlenirse kaliteli bir 3&D rol oyuncusuna dönüşebilir.

43. Houston Rockets – Zhou Qi (C, 7’2”, 215, Çin, Uluslararası) – B

Şut atabilen 7’2”lik zayıf bir uzun deyince akla elbette Kristaps Porzingis geliyor ama Zhou Qi’nin hücumu Porzingis’in yarısı kadar bile gelişmiş diyemeyiz. Şu anda en büyük becerisi yardım savunmacısı olarak bol bol şut bloklayabiliyor olması. Potansiyel var mı? Hiç kuşkusuz. O boyda o kadar çabuk hareket etmek kolay şey değil. Ama Qi’nin Çin Ligi’nde bile itilip kakılabilmesi gelecek adına pek ümit vermiyor.

45. Boston Celtics – Demetrius Jackson (PG, 6’1”, 195, Notre Dame, Jr.) – B+

Kadrosunda Isaiah Thomas, Marcus Smart ve Terry Rozier’ı bulunduran Celtics’in en az takviye ihtiyacı duyduğu pozisyonun PG olduğu söylenebilir ama 45. sıraya düşmüş Demetrius Jackson’ı kaçırmamaları doğru karar. Jackson atletizmi, çabukluğuyla ve top kontrolüyle sağlam bir penetreci olarak kolejde dikkat çekti. Şut eksikliği oyununun en büyük problemi ama faydalı olma şansı var.

52. Utah Jazz – Joel Bolomboy (PF, 6’9”, 225, Weber State, Sr.) – A-

Bolomboy 22 yaşında olmasına rağmen henüz ulaşmadığı bir potansiyele sahip. Hem atletik, hem güçlü hem çabuk hem de uzun kollu olması savunmada büyük bir potansiyele işaret ediyor ama kolejde vücudunu çok da iyi kullanamaması sağlam bir savunmacı olmasının önüne geçti. Pota altı oyunu zayıf ama şut sokabiliyor. Savunma takımı olan Jazz ondan çok iyi bir rol oyuncusu yaratabilir.

54. Cleveland Cavaliers – Kahlil Felder (PG, 5’9”, 175, Oakland, Jr.) – A

Şampiyonun yaptığı bu seçimi çok başarılı buldum. Kahlil Felder çok kısa boylu bir oyuncu ama inanılmaz sıçrıyor, çok çabuk oynuyor, penetre edebiliyor ve şut da sokabiliyor. Nate Robinson’ı fazlasıyla hatırlatıyor ki Nate Rob’ın en iyi dönemlerinde skor patlamalarıyla çok faydalı bir rol oyuncusu olabildiğini biliyoruz. Felder Cavs oyun kurucu rotasyonunda sürpriz işler yapabilir; savunması kötü olsa bile.

Geri1 of 11

Dikkat Çekici İkinci Tur Seçimleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler