2014-2015 NBA Sezonu İncelemeleri: Los Angeles Clippers

lacdoc

NBA Normal Sezonu’nun başlamasına saatler kala, 2014-15 model Los Angeles Clippers’ı daha iyi tanımamız adına sizler için incelemeler yaptım. Yazıma başlamadan önce Mustafa Burkay Aktaş kardeşime, Clippers hakkında yazımda oldukça işe yarayan güzel detaylar verdiği için teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz sezon, gelecek sezonun aynası olacak gibi duruyor Clippers adına. Chris Paul, Deandre Jordan ve Blake Griffin üçlüsünün önderliğinde ve Crawford, Reddick, Collison’un etkili oyunuyla normal sezonu 57 galibiyet, 25 mağlubiyet ile Spurs ve Thunder’ın arkasında Batı Konferansı’nda 3. tamamladılar.

Geçtiğimiz sezon Clippers’ın rotasyonu ve oyuncuların istatistiklerilac23

Play-off’ta ise ilk turda Golden State Warriors’u 4-3 ile geçtikten sonra ikinci turda Oklahoma City Thunder’a takıldılar. Aslına bakarsanız olağanüstü bir playoff oldu Los Angeles ekibi adına. Çünkü playoff sırasında takım sahibi Sterling’in ırkçılık iddiaları patlak verdi. İlk olarak 6 maçta tamamlayabilecekleri GSW serisinde bu olaylardan etkilenen takım, serinin son maça taşınmasına engel olamadı ancak son maçta Warriors’u alt etmeyi başardılar. Ardından OKC serisi sırasında ciddi moral bozukluğu ve hakemlerinde ciddi hataları yüzünden (objektik yorum) elendiler.  Aslına bakarsak Batı Konferansı Finali hedefleyen bir takım açısından bu kadar olaya rağmen ikinci turda kıl payı elenmek kötü bir sonuç olarak görünmüyor olsa gerek.

Irkçılık Patlak Verdi, Takım El Değişti

Donald Sterling’in ırkçılıkla ilgili ses kaydının ardından playoff sürecinde takım ciddi düşüşe geçmiş, oyuncuların ve teknik ekibin takımdan ayrılması gündeme gelmişti. Takım yazın, milyarder Steve Ballmer’a satıldı. Ballmer’ı tanımayanlar adına Microsoft’un eski sahibi olduğunu ve şu anda da %4 civarı bir hissesi olduğunu söyleyebiliriz. Ballmer takımı ciddi bir meblağa aldı. Bütünleyici bir karaktere sahip enerjik bir insan Ballmer. Taraftar, takım ve teknik ekip Ballmer’ın başlarında olmasından oldukça mutlu ve heyecanlı, yeni takım patronuna güven tam.

Clippers’ın yeni patronu Ballmer ve ırkçılık ile suçlanan takım sahibi Sterling

Steve Ballmer

Offseason

*Chris Paul’un yedeği olan ve takıma ciddi katkı sağlayan Darren Collison ayrıldı. Paul’a yedek olarak Jordan Farmar takıma dahil edildi.

*Geçtiğimiz sezon 12 maçta görev yapan Danny Granger Heat ile anlaşma sağladı. Granger, sezonun bitimine doğru gelip, pek fazla katkı sağlayamamıştı.

*Bledsoe takasında takıma katılan Jared Dudley, Delfino+Raduljica takasıyla gönderildi. Ardından Delfino’da Raduljica’da serbest bırakıldı. Burada asıl amaç Dudley’in kontratından kurtulmaktı.

*Ciddi sıkıntılar yaşanan 3 numara pozisyonuna merhem olması amacıyla Chris Douglas Roberts takviye edildi.

*Deandre Jordan’ın yedeği olarak Spencer Hawes ile sözleşme imzalandı. Hatırlarsınız, Clippers’da geçen sezon boyunca pivot pozisyonunda yedek oyuncu yoktu.

*Ekpe Udoh rotasyon oyuncusu olması amacıyla takıma katıldı.

cp3

ROTASYON Ne Olur?

Oyun Kurucu: Paul, Farmar, Cunningham

Şutör Gard: JJ Reddick, Jamal Crawford

Kısa Forvet: Matt Barnes, Chris Douglas Roberts, Reggie Bullock

Uzun Forvet: Blake Griffin, Glenn Davis, Hidayet Türkoğlu, Ekpe Udoh

Pivot: Deandre Jordan, Spencer Hawes

Clippers 8 Preseason maçında 2 galibiyet aldı. Ancak NBA takımlarının ve koçların geneli bu süreçte takımın eksiklerini tamamlayıp rotasyonu belirlemek için hamleler yaparlar. 8’de 2, Clippers adına yanıltıcı bir performanstır.

8 maçta Clippers’ın istatistik liderleri
LAC1

Rota Belli, Konferans Finali

Clippers için geçen sezon büyük bir talihsizlik ile kaçan Batı Konferansı finali bu sene en büyük beklenti ve ilk hedef. Darren Colison’un kaybı büyük bir faktör olsa da Farmar’da onun yerini bir nebze doldurabilir. Ancak burada yeni gelenlerden kilit ismin Spencer Hawes olduğunu söyleyebilirim. Geçen sezon pivot alternatifi olmadan oynayan Clippers adına Hawes oldukça yerinde bir takviye. Geçen sezonun ortasında takıma katılan Glen Davis ile ekip devam kararı aldı. Minimum kontrata imza atan Big Baby tüm NBA takımları için bulunmaz nimet gibi.

Yazardan Not: NBA’in 82 maçlık normal sezonunda kim ölür, kim kalır bilinmez tabi ki. Ancak Clippers hakkında benim bir öngörüde bulunmam gerekirse işler yolunda giderse Konferans Finali ve NBA Finali oynayacak potansiyele sahipler. İşler bu seneki gibi yolunda gitmezse ise Play-off 2. Turunda elenerek yollarına bakarlar.

Siraç Osmanağaoğlu, @siracoao

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler