2002 yılının ardından ilk turda elenen tek ev sahibi ülkeyiz! #FIBAU18Europe

image-4Gençler Avrupa Şampiyonası’nda bugün itibariyle ilk tur karşılaşmaları tamamlanıyor. 20:30’da başlayan maçların ardından da çeyrek final eşleşmeleri belli olacak.

Millilerimiz de saat 18:30’da parkeye çıktı. Karar mücadelesinde rakibimiz güçlü Almanya idi. Dün Finlandiya karşısında aldığımız şanssız mağlubiyetin ardından Almanya’yı mutlaka geçmemiz gerekiyordu. Almanya da bu turnuvanın en yetenekli takımlarından biri hiç şüphesiz. İşimiz hiç kolay değildi ve maça da kötü başladık. Isaiah Hartenstein’ın liderliğinde tüm maç boyunca skorda önde olan Almanlar, sahadan da 80-70 galip ayrıldı ve grupta üçte üç yaptı. Biz ise sadece bir galibiyette kaldık ve turnuvaya çok erken veda ettik. Grubu sonuncu olarak tamamlayan Milliler, artık klasman maçlarında mücadele edecek.

Turnuva hakkında ufak bir araştırma yaptık ve ev sahibi takımların performanslarını inceledik. Çoğu Gençler Avrupa Şampiyonası’nda ev sahibi takımlar ilk dördün içerisine girmeyi başarmış. 2002 yılı sonrasında hiçbir ev sahibi turnuvaya ilk turda veda etmemiş. 2016 yılı itibariyle de son 15 yıl bazında bu kaderi yaşayan tek ülke konumundayız. 2002 yılında, Almanya ev sahibi olduğu turnuvayı sonuncu sırada tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler