2002 doğumlu oyunculardan kurulu Selimiye, İstanbul Klasman Grubu’nda liderlik peşinde!

IMG_7256Geçtiğimiz sezon 2000-2001 doğumlu oyunculardan kurulu bir kadro ile Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na gitmeyi başaran Selimiye Spor Kulübü, büyük sükse yaratmıştı. Ozan Havuzlu yönetiminde de Bursa’da iyi bir performans sergilediler fakat şanssız bir şekilde gruptan çıkamadılar. Bu sene ise Koç Ozan Havuzlu, Anadolu Efes’in yolunu tuttu ve takımın başına Ertuğ Tuzcukaya getirildi.

Ertuğ Tuzcukaya önderliğinde yalnızca 2002 doğumlu bir kadro ile yola çıkan Selimiye Spor Kulübü, bu sezon Yıldızlar Klasman Grubu’nda mücadele ediyor ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda yer almayacaklar. Bilindiği üzere de Selimiye, Fenerbahçe‘nin pilot takımı. Klasman Grubu’nda da şu zamana kadar çıktıkları 11 maçta 9 galibiyet aldılar. David Sarper Mutaf ve Ege Ülker’in Yıldız A Takımı ile birlikte gittikleri Karadağ döneminde de Selimiye, Pertevniyal’i geçmeyi başardı. Sahadan 71-53 galip ayrılan Selimiye’de Alp Kepenç (’02) 23 sayı-7 ribaund-3 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Aynı zamanda Andre Derin Üçöz de 11 sayı-4 ribaund-3 asist ile mücadele etti.

Hemen ardından oynanan Kızıltoprak maçı da gruptaki dengeler açısından oldukça önemliydi. İlk maçta rakibine kaybeden Selimiye, bu kez sahadan 81-70 galip ayrıldı ve grup liderliği yolunda iddiasını sürdürdü. Bu karşılaşmada da Andre Derin Üçöz (’02), 19 sayı-8 ribaund-4 asist ile yine galibiyetin mimarı oldu. Ayrıca takımın bir diğer önemli oyuncusu olan Yiğit Onan da 13 sayı-3 ribaund-4 asist ile iyi bir karşılaşma çıkardı. Gelecek sezon bu takımda yer alan oyuncular Fenerbahçe Yıldız A Takımı ile birlikte mücadele edecekler. Özellikle bazı oyuncuların gelecekler yıllarda Milli Takım forması giymesine de kesin gözüyle bakılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler