NBA Tarihinin En Kötü 5 Anlaşması

Malumunuz dün 2014 sezon öncesinin en önemli anlaşmalarından birisi açıklandı ve Kevin Love Lebron’un takım arkadaşı olmak üzere Cavs’in yolunu tutarken 2014 sınıfının 1 numarası Wiggins Minnesota’ya gitti.

Hazır bu kadar önemli bir anlaşma açıklanmışken tarihteki en hatalı 5 anlaşmayı gözden geçirelim de hepimize bir pazar eğlencesi olsun. Tabii bu anlaşmalara diğer takımların gözlüğünden bakarak tarihin en iyi 5 anlaşması olarak da okuyabilirsiniz.

 

5) Dirk Nowizki’yi verip Robert Traylor’ı almak

dal_g_dirknts_600

1998 yılı tarihte iyi sınıflar arasında yer aır ve sonunda şampiyonlar, hall of fame’ler çıkarmıştır. Bu sınıftan draft edilen oyuncular arasında Mike Bibby, Vince Carter, Paul Pierce, hatta Mirsad Turkcan bile vardı.

Tabii o dönemde NBA yavaş yavaş Avrupa piyasasına girmekteydi ve Bucks’ın 9. sıradan Dirk Nowitzki’yi draft etmesi herkeste biraz şaşkınlık yaratmıştı. Muhtemelen aynı şaşkınlık Bucks’ın içinde bazı kişilerde de oluştu ki aynı sınıfın 6 numarası Amerikalı Robert Taylor karşılığında Dirk Nowitzki Dallas’ın yolunu tuttu.

Olaya Mavericks tarafından bakarsak 6 numarayı verip 9 numarayı almış duruma geldiler; ama kariyerlere bakınca kimin doğru yaptığını seçmek zor değil. Bu arada Traylor 7 sezonda 73 maç oynayarak NBA kariyerini noktaladı.

 

4) Charles Barkley’i vermek

barkley

Karşılığında önemli bir isim alınmadığı için başlığı uzatmadım. Bir kere Charles Barkley’i vermek bir takımı zaten en kötü anlaşmalarda ilk 5’e sokar, karşılığında önemli bir şey de almazsan 6 sene play-offlara giremezsin. Zaten 76ers’a olan da bu.

Tim Perry, Jeff Hornacek ve Andrew Lang karşıığında verilen Barkley Suns’ta MVP ödülü kazanırken Jeff Hornacek dışında diğer iki isim NBA’de iz bırakamadı. Zaten Hornacek’de izi 76ers’da bırakmadı.

 

3) Draft hakkı karşılığı verlien Moses Malone

Neden? Sen bir şekilde denk getirip Moses Malone’u kadrona katmışsın. Zaten ABA – NBA birleşmesi var ortalık karışık, sonraki yılların draft haklarının hevesiyle sonradan 3 defa sezon MVP’si seçilecek adamı niye veriyorsun?

Zaten senin scout takımın iyi olsa Moses Malone’u vermezsin. Son vay benim gül gibi takımım Bravers neden tutunamadı. E sen o draft hakkıyla Rick Robey diye bir adamı aldın, o da boş çıktı. Neyse konuyu kapatıyorum düşündükçe asabım bozuluyor.

 

2) Chamberlain’i vermek

 

Wilt-Chamberlain

Tarihte ilk defa normal sezon MVP’si, seçildiği yaz trade edilmiş oluyor. Chamberlain koçu takımdan ayrılınca kendisi de 76ers’da daha fazla durmak istemedi; ancak belki tarihin gelmiş geçmiş en iyi muhteşem istatistiklerine sahip oyuncusu olan uzun için daha iyi bir şeyler elde edilebilirdi.

En azından sonradan karşısına çıktığında 100 sayı atmasına engel olamayacak olan Darrall Imhoff’u almasaydınız…

 

1) Kobe Bryant’ı verip Vlade Divac’ı almak

Kobe_charlotte

Divac’ı hepimiz severiz, severiz derken kabul ediyorum oyunu biraz pis oynar; ama sakalıyla, oyuna aklını katmasıyla bir de Hidayet’in takım arkadaşı olması dolayısıyla kendisine karşı bir sempatimiz var ülke olarak.

Ama Kobe be abi! 13. sıradan klubün kaderini değiştirebilecek bir adam yakalayıp bunu daha drafttan önce Divac karşılığında vermeyi kabul edersen kendine en üst sıradan yer bulursun.

O zamandan beri de belini doğrultamazsın. Neyse bu seferlik bir şey demiyorum; ama bir dahaki sefere daha uyanık olun be birader.

 

3 YORUMLAR

  1. bence cok yanlıs bırsey olmus bu soyledıklerınız cunku adamlar nerden bılebılırdı takas ettıklerının sonradan bu kadar patlama yapacaganı o yuzden yanlıs..kobe 13 ten secıldı ama kobe oldu yanı,pekı 13 ten secılıp kobe kıvamına cıkan kac oyuncu var ?? ama 1.sıradan secılıp takas edılmedıgı halde hayal kırıklıgı ornegı cok.. en guzel ornek darko mılıcıc,2.numara secımı mıcheal beasley vs vs

  2. Amerika’da sunu söyleyen’ler var. Kobe draft edilmeden önce, sadece Lakers’de oynamak istedigini söylemis. Sekiz’inci sirada Kerry Kittles’si secen New Jersey Nets aslinda Kobe’yi draft etmek istemis ama Kobe’nin cevre’si ve Sonny Vaccaro (adidas) orada oynamasini istememis.Kobe’yi secerseniz, Kobe Italya’da oynar demis’ler Nets kulübüne. Charlotte onu Lakers icin draft etmis. Draftan bir gün sonra bazi North Carolina gazete’leri sunu yazmislar: Lakers Charlotte’ta kimin draft edilecegini söylemis ve onun yerine Divac’i alirsiniz demis. Kobe’nin su sözlerine bazi NBA takipcileri inanmiyor: On this day 18yrs ago the hornets told me right after they drafted me that they had no use for me and were going to trade me.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler