Baskonia “Fernando Buesa’da bir kez daha oynayalım” dedi, durum şimdi 2-1

Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş EuroLeague playoff serisindeki üçüncü maçında Saski Baskonia’ya konuk oldu.

Karşılaşmanın büyük bölümünde tempo kontrolüyle birlikte oyun hakimiyetini elinde bulunduran taraf Saski Baskonia’ydı. Ev sahibi ekip ilk bölümde Fenerbahçe Doğuş’un hücum ribaundlarına girmesini engelleyerek boyalı bölgeyi domine etti. Yay gerisinden bulduğu yüksek yüzdeli isabetlerle sarı lacivertlilerin perimetre savunmasındaki zaafları doğru işledi Pedro Martinez’in takımı.

Fenerbahçe Doğuş ise genel görüntüde Jan Vesely ve Kosta Sloukas önderliğinde oyunun her iki tarafını da sürdürülebilir kılmaya çalışsa da Marko Guduric dışında yardımcı rolü tamamlayacak bir isim bulamadı. Özellikle aksiyonun savunma tarafında Nikola Kalinic’in sergilediği performansın bazı yerleşim ve beş tercihi planlarının hayata geçirilmesine engel olduğunu belirtmek gerek.

Maç boyunca Saski Baskonia (14/25) ile üç sayı atarken temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş da (12/25) ile attı. İki ekip tıpkı bu departmanda olduğu gibi, asist departmanı hariç, oldukça yakın bir maç çıkarttı. Lakin dördüncü çeyrek başında yakaladığı 15-0’lık seride topu çok iyi dolaştıran Saski Baskonia asist toplamında ekibimize 22-15’lik bir üstünlük kurdu.

Saski Baskonia’da Rodrigue Beaubois 21 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile oynarken (4/6) iki sayı, (4/7) üç sayı isabet oranı yakaladı. Zeljko Obradovic’in takımında ise Kostas Sloukas 14 sayı, 11 asist Jan Vesely ise 17 sayı, 10 ribaund ile double double yaptı. Her iki oyuncu da 23 verimlilik puanı üretti.

Resmi istatistik servisi | Saski Baskonia – Fenerbahçe Doğuş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler