Shengelia oynadı, Gürcistan kazandı! | #EuroBasket2017

B Grubunun ikinci maçında Litvanya ve Gürcistan karşı karşıya geldi. Baştan sona çekişmeli giden maçı, Shengelia’nın etkili oyunuyla Gürcistan kazandı.

Litvanya ilk beşi: Mantas Kalnietis, Jonas Maciulis, Marynas Gecevicius, Mindausgas Kuzminskas, Jonas Valanciunas

Gürcistan ilk beşi: Michael Dixon JR, Manuchar Markoishvili, Duda Sanadze, Toko Shengelia, Zaza Pachulia

Valanciunas ve Shengelia’nın karşılıklı basketleri ile başlayan maçta Kuzminskas ve Michael Dixon da karşılıklı üçlükler ile maça girdi. Maciulis ve Valanciunas’ın basketleri ile farkı açan Litvanya, Gecevicius’un üçlüğü ile farkı 6’ya kadar çıkardı. (18 – 12) Çeyrek sonuna kadar sayı bulamayan Litvanya, Gürcistan’ın geri dönüşüne engel olamadı ve ilk çeyrek 18 – 18‘lik eştlikle geçildi.

İkinci çeyreğe Ulanovas ve Kalnietis’in basketleri ile hızlı başlayan Litvanya, Milaknis ile bir üçlük daha buldu ve Gürcistan’ın molasına 26 – 18’lik skor ile gidildi.  Moladan Sanadze’nin üçlüğü ile dönen Kafkas ekibi, Gürcistan koçu Zouros’un aldığı teknik faulde Gecevicius’un serbest atıştan, Motiejunas’ın pota altından bulduğu sayılara engel olamadı. Sanadze’nin serbest atıştan bulduğu 2 sayının ardından yaklaşık 1.30 dakika sayısız geçildi ve çeyrek sonuna 4.28 kala Litvanya molasına 33 – 23’lük skorla gidildi. Moladan sonra da uzunca bir süre sayı bulunamazken bu kısırılığa, çeyrek sonuna 3.28 kala Shengelia’nın serbest atıştan bulduğu 1 sayı son verdi. Shengelia ve Kuzminskas’ın orta mesafe düellosuna Sanadze ve ve Milaknis, serbest atış çizgisinden ortak oldu. Çeyreğin son demlerinde serbest atışlardan bulduğu birer sayılarla farkı yavaşça eriten Gürcistan, çeyrek sonuna 40 saniye kala mola aldı. (38 – 31)  Mola dönüşünde Ulanovas 1, Shengelia 3 sayı buldu ve ikinci yarıya 39 – 34‘lük skorla gidildi.

FIBA
FIBA

İkinci yarıya hızlı başlayan Gürcistan, Michael Dixon ve Shengelia’nın basketleri ile farkı 1’e indirdi. Çeyrek sonuna 7.40 kala öne geçen Gürcistan, farkı 4’e kadar çıkardı. (44 – 40) Çeyrek bitimine 5.52 kala Maciulis’in üçlüğü ile yeniden öne geçen Litvanya da farkı 4’e kadar çıkardı. Karşılıklı basketlerle geçilen çeyreğin son bölümü, 57 – 59 Gürcistan lehine sonuçlandı.

Ulanovas’ın üçlüğü ile son çeyreğe giren Litvanya, 8.29 kala farkı 4’e kadar çıkardı. (65 – 61) Shengelia, üst üste sayılarla takımını sırtlarken Litvanya’da Kuzminskas devredeydi. Maçın son 5 dakikasına 72 – 72’lik eşitlikle girilirken, eşitliği bozan isim Mantas Kalnietis oldu. Maçın son dakikasına Markoishvili’nin basketi ile 74 – 76 önde giren Gürcistan, Michael Dixon’ın turnikesi ile farkı 4’e çıkardı ve son 20 saniyeye Litvanya molası ile girildi. Mola dönüşünde üçlük pozisyonunda Kuzminskas’a Shengelia tarafından faul yapıldı ve Kuzminskas çizgiye geldi. Serbest atışların sadece birinden yararlanabilen Litvanya’da pozisyonun devamında Maciulis hücum ribaundunu aldı ve pota altından basketi yaptı. 8 saniye kala mola alan Gürcistan’a mola dönüşünde beklenildiği gibi faul yapıldı ve faul çizgisinden 1/2 ile dönüldü. Son topu kullanan Maciulis, üçlüğü kaçırdı ve maç 77 – 79 Gürcistan lehine sonuçlandı.

Geri1 of 2

Shengelia oynadı, Gürcistan kazandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler