Demir İnşaat Büyükçekmece, BC Enisey deplasmanından eli boş döndü! #FIBAEuropeCup

FIBA’nın düzenlediği Europe Cup’ta play-off son 16 turu ilk maçında Rush ekibi BC Enisey, temsilcimiz Demir İnşaat Büyükçekmece’yi konuk etti. İkinci çeyrekten itibaren farkı çift hanelere çıkaran ve temsilcimizin farkı kapamasına izin vermeyen BC Enisey karşılaşmadan 91-81 galip ayrıldı.

BC Enisey ilk beşi: Vasily Zavoruev – Frank Elegar – Vladislav Trushkin – Tony Taylor – Aleksander Pavlov

Demir İnşaat Büyükçekmece ilk beşi: Jerry Johnson – Mutlu Akpınar – Kenneth Hayes – Erick Buckner – Angelo Caloiaro

Hava atışının ardında ilk bir buçuk dakika sayısız geçilirken, karşılaşmanın ilk sayıları Kenneth Hayes’den geldi. Hücumda etkili başlayan Büyükçekmece, ilk üç dakika sonunda skorda 7-2 öne geçti. Tony Taylor’la rakibine cevap veren Rus ekibi Enisey, çeyreğin bitimine 3.48 kala skoru 12-13‘e getirdi. Bu bölümde hücumda Stipanovic’le etkili olan temsilcimiz çeyreğin bitimine iki dakika kala farkı yediye çıkardı.(12-19) Çeyreğin sonunda savunmada zayıflayan Büyükçekmece rakibine 7-0’lık bir seri verdi ve ikinci çeyreğe 19-19 eşitlikle gidildi.

İkinci çeyreğin başı karşılıklı sayılarla geçilirken ev sahibi ekip hücumda etkili oldu.(28-26) Üç sayı çizgisinin gerisinden isabetler bulan BC Enisey skoru 31-26‘ya getirdi ve Büyükçekmece’e molayı aldırdı. Moladan etkili dönen takım ev sahibi Enisey olurken, Vasily Zavoruev’in üç sayılık isabeti farkı sekize çıkardı. (34-26) Hücumda Erick Buckner’la tekrar rakibini yakalayan Büyükçekmece, savunmada etkili olamayınca ilk yarının bitimine iki dakika kala skor 39-32 Enisey üstünlüğüyle geçildi.Bu bölümde Burak Yıldızlı’nın hücumda kaydettiği sayılarla ayakta kalmaya çalışan Büyükçekmece, aynı konsantrasyonu savunmada gösteremeyince ilk yarıyı  46-37 geride tamamladı.

Üçüncü çeyreğin ilk sayısı ev sahibi ekip BC Enisey’den geldi ve fark ilk kez çift hanelere yükseldi.(48-37) Mutlu Akpınar’ın üç sayılık isabeti ve Stipanovic’in pota altında bulduğu sayılarla farkı altı sayıya indiren Büyükçekmece, savunmadaki sertliğini bu bölümde arttırdı.(48-42) Bu bölümde seyircisinin desteğiyle hücumda etkili olan BC Enisey farkı tekrar çift hanelere çıkardı.(54-44) Rakibine hızlı hücumlarla kolay sayı şansı veren Büyükçekmece, 13 sayı geriye düşünce çeyreğin bitimine 6.12 kala mola aldı. Moladan top kaybıyla dönen temsilcimiz, rakibini üç sayının gerisinden savunamayınca fark giderek açıldı. (60-44) Hücumdaki etkisini savunmada da gösteren BC Enisey, Büyükçekmece’yi hücumda top kayıplarına zorladı. Karşılaşmanın yıldızı  Vasily Zavoruev ile bulunan sayıların ardından skor 62-46‘ya geldi. Çeyreğin son bölümünde Jerry Johnson ile farkı kapatmaya çalışan Büyükçekmece bitime 1.40 kala farkı 10’a indirdi.(67-57) Çeyreğin son dakikaları karşılıklı sayılarla geçilirken, ev sahibi ekip son saniyelerde bulduğu üç sayılık basketle son çeyreğe 75-62 önde girdi.

Son çeyreğe de iyi başlayan ev sahibi ekip BC Enisey, skoru 79-64‘e getirdi. Temponun arttığı bu bölümde hücumda etkili olan Enisey maçtaki en büyük farkı yakaladı. (81-64) Temsilcimiz Büyükçekmece’de direnen isimlerden Stipanovic’a cevap Frank Elegar’dan geldi. Her iki takımın da sayı bulamadan geçtiği bu bölümde, Büyükçekmece hücumdaki top kayıplarını sürdürdü. Maçın sonunda rakibinin kendisine yaklaşmasını izin vermeyen BC Enisey, karşılaşmadan 91-81 galip ayrıldı.

Karşıaşmanın en skorer oyuncusu BC Enisey takımında 18 sayı, 3 asistlik performansıyla Vasily Zavoruev olurken, Frank Elegar’ın 13 sayı,11 ribaund‘lık performansı galibiyette önemli rol oynadı. Büyükçekmece‘de ise Erick Buckner’ın 15 sayı, 4 ribaund ve Kenneth Hayes’ın 14 sayı, 4 ribaund, 6 asistlik performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Geri1 of 2

Büyükçekmece, BC Enisey deplasmanından eli boş döndü! #FIBAEuropeCup

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler